Van Crisis naar Kracht

 

“Follow Your Bliss and the Universe will open doors where you thought there were only walls”
– Joseph Campbell –

 

Wil jij Crisis omzetten in Kracht?

Je natuurlijke staat van zijn is “Bliss”, oftewel ‘perfect geluk’. Je bent in de flow, alles gaat lekker en je geeft je leven zin door dingen te doen die je belangrijk, leuk of inspirerend vindt. We lopen echter vroeger of later deukjes op in het leven, we krijgen te maken met tegenslag of verlies, depressie of angst of een terugkerend belemmerend patroon. Dit kan leiden tot ongezonde stress en burnout. Als ervaren coach, therapeut en trainer begeleid ik jou van crisis naar kracht bij:

Persoonlijke crisis

Een persoonlijke crisis kenmerkt zich vaak door het verlies van sturing, het verlies van energie en het niet meer weten.  Je hebt te maken met ongezonde stress & burnout, rouw en verlies, angst, somberheid, depressie, boosheid en/of frustratie. Een innerlijke crisis vraag om zelfonderzoek en helpers op je pad.

Gezondheidscrisis

Het leven brengt je soms ongemak, ziekte en pijn. Te veel stress, een ongezond eet/leef-patroon kan leiden tot chronische vermoeidheid en pijnklachten. Maar ook als je gezond leeft, kun je te maken krijgen met pech door ziekten zoals kanker of andere ziekten. Natuurlijk is medische hulp dan een eerste vereiste, maar ook je innerlijke veerkracht wordt op de proef gesteld. Het valt niet mee om in je kracht te blijven als je te maken hebt met verlies van je gezondheid. Juist dan kun je veel doen om je eigen regie en energie te bevorderen en je zelfhelende vermogens te versterken en hulpbronnen aan te boren. Daar is in de medische wereld soms te weinig aandacht voor. Ik help je graag om zo goed mogelijk te HELEN, om weer HEEL te worden. Mogelijk heb je last van een allergie zoals bijv. hooikoorts, huid-allergie, voedsel-allergie en dergelijke. Vaak is stress van invloed op deze klachten. Ik help je om jezelf zo goed mogelijk mentaal te beschermen tegen deze verstoringen in je systeem.

Werkcrisis

Medewerkers worden soms ziek door werk of werkomstandigheden en ervaren te veel stress en te weinig support van hun omgeving. Of er is sprake van een combinatie van stressfactoren zowel thuis als op het werk. Ook als je te weinig wordt uitgedaagd, zinloosheid ervaart in je werk of onder je nivo werkt kun je uitgeblust of ziek worden: we noemen dat “Bore-out”. Ook kunnen spanningen en/of onopgeloste conflicten tussen mensen op het werk leiden tot energieverlies en ziekte. Ik begeleid jou in deze situaties van crisis naar kracht, indien gewenst in overleg met je werkgever.

Innerlijke crisis

Het kan zijn dat er iets wringt in je innerlijke weergave van de werkelijkheid. Je zit vast in een belemmerend gedachtenpatroon ( bijvoorbeeld: ik ben niet goed genoeg). Je wilt iets anders maar je kunt niet  kiezen, je blijft hangen in een dilemma (ene kant/andere kant), Je hebt last van negatieve overtuigingen ( bijvoorbeeld: dit lukt mij toch nooit), een negatief zelfbeeld (ik ben het niet waard). Of je hebt je verdriet lang weggestopt en merkt dat er  onverwerkte rouw of oud zeer omhoog komt. Mogelijk blijf je hangen in piekeren over het verleden, of je hebt onbestemde gevoelens van somberheid, angst en woede maar weet niet precies waar dit vandaan komt. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van deze patronen om ze op te lossen en de weg naar energie, ruimte, rust en kracht weer vrij te maken.

Op zulke momenten kun je wel wat steun en hulp gebruiken. Jij zet de eerste stap en ik begeleid je bij de weg van crisis naar kracht. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Bel Annemie: 06-21995660 / 050-3136563  (Spreek gerust iets in, ik bel je snel terug). Mail Annemie: info@blissconsulting.nl

Je kunt je Crisis omzetten in Kracht!

SHIT HAPPENS’ en van ‘shit’ kun je een ‘shift’ maken. Ik help je oude “SHIT” op te ruimen en een “SHIFT” mogelijk maken.De feiten kun je niet veranderen, wel hoe jij je verhoudt tot de feiten en wat je er mee doet. Ga de uitdaging aan. Het is de moeite waard. Jij bent uniek, je bent waardevol. Je bent bezig iets belangrijks te leren. Jij verdient het, het is wenselijk en mogelijk. Ook voor jou!

Je kunt leren weer opnieuw je 'Bliss' te vinden.

 Je persoonlijke geschiedenis en ervaringen kunnen wonden veroorzaken.Het kost veel energie om de pijn weg te moeten stoppen of er tegen te moeten vechten. Je moet dan een deel van jezelf ontkennen of onderdrukken. Los je conflict of trauma op en kom weer in de flow. Je groeit en transformeert door obstakels te overwinnen. Jij bent de Held in jouw levenspad, je ‘Heroes Journey’. Sta open voor hulp en steun op je pad. Je bent niet alleen!

In goed overleg is veel mogelijk

Oplossingsgericht werken we toe naar het gewenste resultaat. Samen bepalen we wat je doel is, of mijn werkwijze bij je past en of het klikt. Ik sluit aan bij jouw wensen en mogelijkheden. Een paar intensieve en oplossingsgerichte gesprekken? Een ervaringsgerichte, transformerende VIP-dag op een bijzondere locatie? Al wandelend coaching met diepgaande inzichten en oefeningen in de natuur? Een verbeterplan samen met je werkgever? Een training met je team of groep van gelijkgestemden? Een training voor professionals in zorg en welzijn? In overleg is veel mogelijk. Ik heb een netwerk van uitstekende collega’s en kan voor vervanging zorgen indien noodzakelijk.

Ben je op zoek naar een ervaren trainer, coach en therapeut die niet oordeelt, die jou je eigen oplossingen laat vinden en je in je waarde laat? Dan ben je hier aan het goede adres. Geen wachtlijsten en een persoonlijke benadering. Stel je vraag hiernaast, vraag meer informatie aan of maak een afspraak voor nadere kennismaking. 

Van Crisis naar Kracht

 

Annemie Hanssen

e. info@blissconsulting.nl
t. 050 – 313 65 63
m. 06 – 21 995 660

 

Bezoek mijn facebook pagina