Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president stelt vlaginstructie vast vanwege aanslag in Utrecht

  In verband met de aanslag in Utrecht op maandag 18 maart en de slachtoffers die hierdoor zijn te betreuren, heeft minister-president Rutte een vlaginstructie vastgesteld.
 2. Reactie Rutte en Grapperhaus op schietpartij in Utrecht

  Minister-president Rutte en minister Grapperhaus hebben eerder vanavond een tweede verklaring gegeven naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht.
 3. Eerste reactie Rutte en Grapperhaus op schietpartij in Utrecht

  Minister-president Rutte en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) hebben een verklaring gegeven naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht.
 4. Benoeming leden WRR

  De ministerraad heeft er op voorstel van minister-president Rutte mee ingestemd om prof. dr. S.J.M.H. (Suzanne) Hulscher en prof. dr. mr. C.C.J.H. (Catrien) Bijleveld voor te dragen voor benoeming tot lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). De benoemingen gaan in op respectievelijk 1 april en 1 december 2019. Voorts wordt prof. dr. E.M.H. (Ernst) Hirsch Ballin ontheven van zijn functie als raadslid en benoemd tot adviserend lid van de WRR.
 5. Minister-president Rutte ontvangt voorzitter Europese Raad Tusk

  Minister-president Rutte ontvangt vrijdag 15 maart de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, op het Catshuis. Tijdens de ontmoeting worden actuele ontwikkelingen in Europa besproken ter voorbereiding op de Europese Raad van 21 en 22 maart.