Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president bij informele Europese Raad in Salzburg

  Minister-president Rutte was vandaag aanwezig bij de informele Europese Raad in Salzburg waar gesproken is over interne veiligheid en de Brexit-onderhandelingen. Lees zijn reactie hier:
 2. Minister-president Rutte en ministers Blok, Kaag en Bijleveld en staatssecretaris Blokhuis bij opening 73e Algemene Vergadering VN

  Minister-president Rutte, minister Blok van Buitenlandse Zaken, minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bijleveld van Defensie en staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reizen dit jaar naar New York voor de opening van de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Ook minister-presidenten Wever-Croes van Aruba, Rhuggenaath van Curaçao en Marlin-Romeo van Sint Maarten zijn namens het Koninkrijk der Nederlanden aanwezig.
 3. Breeuwploeg zorgt voor veilige doorgang Glazen Koets

  De Haagse vervoersmaatschappij HTM treft vanochtend de laatste voorbereidingen voor een veilige doorgang voor de Glazen Koets later vandaag. Een zogeheten breeuwploeg legt tussen half 10 en 11 uur speciale touwen in de tramrails. Hierdoor kunnen de rijtuigen en de paarden gemakkelijker over de rails in de Haagse binnenstad rijden.
 4. Minister-president Rutte naar informele Europese Raad in Salzburg

  Minister-president Rutte neemt op donderdag 20 september 2018 deel aan de informele Europese Raad in Salzburg, Oostenrijk. Tijdens deze informele bijeenkomst wordt gesproken over migratie, Brexit en de strategische interne veiligheidsagenda van de EU.
 5. Minister-president Rutte aanwezig bij presentatie jubileumeditie ‘Herfsttij der Middeleeuwen’

  Minister-president Rutte is maandag 17 september 2018 aanwezig bij de presentatie van de jubileumeditie van het boek 'Herfsttij der Middeleeuwen', dat werd geschreven door Johan Huizinga en in 1919 voor het eerst verscheen.