Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Koning en minister-president ontvangen Chinese vicepresident Wang Qishan

  Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte ontvangen woensdag 29 mei 2019 de Chinese vicepresident Wang Qishan.
 2. Ontslagaanvraag staatssecretaris van Justitie en Veiligheid

  De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, M.G.J. Harbers, heeft dinsdag 21 mei 2019 Zijne Majesteit de Koning verzocht hem ontslag te verlenen als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de staatssecretaris aan hem en het Koninkrijk bewezen.
 3. Koning en minister-president ontvangen Duitse Bondsraadvoorzitter Günther

  Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte ontvangen vrijdag 24 mei 2019 de voorzitter van de Bondsraad van de Bondsrepubliek Duitsland, de heer Daniel Günther.
 4. Minister-president Rutte bezoekt Bondskanselier Merkel

  Minister-president Rutte brengt donderdag 16 mei 2019 een bezoek aan Bondskanselier Merkel in Berlijn. De ontmoeting vindt plaats ter voorbereiding van de Europese Raden van 28 mei en 20-21 juni en staat in het teken van de Strategische Agenda van de Europese Unie. Tijdens een werklunch spreken de regeringsleiders onder meer over onderwerpen als migratie, klimaat, interne markt en veiligheid.  
 5. Minister-president Rutte spreekt op World Retail Congress

  Minister-president Rutte spreekt woensdagmiddag 15 mei op het World Retail Congress in Amsterdam. Aansluitend aan de toespraak is er een kort podiumgesprek met de minister-president en CEO Tjeerd Jegen van Hema.