Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Regeringsdialoog tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen

  Op maandag 19 november vindt in Düsseldorf overleg plaats tussen afvaardigingen van de regeringen van Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Tijdens deze regeringsdialoog, die voor de  eerste keer plaatsvindt, wordt gesproken over het versterken en verdiepen van de strategische samenwerking op verschillende terreinen.
 2. Freek Manche plaatsvervangend directeur-generaal RVD

  Drs. F.L. (Freek) Manche (45) treedt op 18 februari 2019 aan als plaatsvervangend directeur-generaal bij de Rijksvoorlichtingsdienst. In deze functie richt hij zich vooral op woordvoering over en advisering van het Koninklijk Huis.
 3. Minister-president Rutte bezoekt Clean2Antarctica in Zaanstad, Digg’Out in Almere en het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum

  Minister-president Rutte gaat op woensdag 14 november 2018 langs bij drie verschillende organisaties: Clean2Antarctica in Zaandstad, Digg'Out in Almere en het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. De drie werkbezoeken staan los van elkaar.
 4. Minister-president Rutte en minister Blok bij herdenking einde Eerste Wereldoorlog in Parijs

  Minister-president Rutte en minister Blok van Buitenlandse Zaken zijn zondag 11 november 2018 in Parijs aanwezig bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het is zondag precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog officieel eindigde met de ondertekening van de Wapenstilstand.
 5. Minister-president Rutte opent productiefaciliteit Airbus in Oegstgeest

  Op donderdag 8 november 2018 opent minister-president Rutte de nieuwe productiefaciliteit van Airbus Defence and Space Netherlands in Oegstgeest, waar structuurdelen van de Ariane 6 raket worden ontwikkeld. Het gebouw biedt daarnaast ruimte voor de toekomstige productie van innovatieve ruimtevaarttechnologie. De minister-president wordt rondgeleid door de productiehal en houdt een toespraak tijdens de openingsceremonie.