Duurzaam Bouwen

<!-- start feedwind code --> <script type="text/javascript" src="https://feed.mikle.com/js/fw-loader.js" data-fw-param="30663/"></script> <!-- end feedwind code -->

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
 1. Hackers Mirai-botnet ontlopen celstraf dankzij hulp aan FBI

  Drie hackers die het uitvoeren van grote cyberaanvallen hebben bekend, hoeven de gevangenis niet in. De mannen ontlopen een gevangenisstraf, omdat ze de FBI uitvoerig hebben geholpen bij onderzoeken.
 2. Brussel onderzoekt misbruik van verkoopgegevens door Amazon

  De Europese Commissie is een voorlopig onderzoek gestart naar mogelijk machtsmisbruik door webwinkel Amazon. Het bedrijf verzamelt verkoopgegevens van concurrenten die actief zijn op het Amazon-platform en gebruikt die gegevens mogelijk om eigen verkoop te stimuleren.
 3. Ierland int volledige belastingachterstand van 13 miljard euro van Apple

  Ierland heeft volgens de minister van Financiƫn Paschal Donohoe de volledige belastingachterstand van 13,1 miljard euro, plus een rente van 1,2 miljard euro, van Apple ontvangen.
 4. Rusland roept Nederlandse ambassadeur op matje in spionagezaak

  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen vanwege beschuldigingen van Russische spionage door de landen.
 5. Burgerrechtenorganisatie VS beschuldigt Facebook van genderdiscriminatie

  De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft een klacht tegen Facebook ingediend voor het faciliteren van genderdiscriminatie. Aanleiding is de mogelijkheid voor werkgevers om met Facebook-advertenties vacatures alleen zichtbaar te maken voor mannen of vrouwen.