Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op Rijksoverheid.nl
 1. Prinsjesdag 2018: EZK investeert in een duurzaam en ondernemend Nederland

  Het gaat goed met de Nederlandse economie. De groei zet voor het vierde jaar op rij onafgebroken door en de werkeloosheid is gedaald tot het laagste niveau sinds 2001. Maar economische groei is niet vanzelfsprekend, ons land staat voor een aantal grote uitdagingen. Zo kunnen de Brexit en toenemend wereldwijd protectionisme grote gevolgen hebben voor onze economie. Toenemende digitalisering en krapte op de arbeidsmarkt zorgen daarnaast bij ondernemers voor nieuwe uitdagingen. In 2019 richt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zich daarom op het versterken van onze duurzame, innovatieve en internationale economie.
 2. Brexit is coming, ondernemers bereid u voor!

  Nog maar 200 dagen. Dan verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie en is de Brexit op 30 maart 2019 om 00.00 uur een feit. En hoewel steeds meer bedrijven die zaken doen met het VK zich voorbereiden, wachten veel ondernemers nog af op meer duidelijkheid rond de onderhandelingen. Een patroon dat staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil doorbreken. Want: er zijn ook nu opties om je in deze onduidelijke periode voor te bereiden. Grijp die kans!
 3. Ruimtevaart krijgt 26 miljoen euro extra ondersteuning

  De Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Noordwijk geven gezamenlijk met 26 miljoen euro een extra impuls aan de Nederlandse ruimtevaartsector. De bijdrage gaat naar de Space Campus Noordwijk, waar bedrijven en onderzoekers werken aan open innovaties voor en vanuit de ruimtevaart. De ondersteuning gaat ook naar de modernisering van het nabij gelegen onderzoekscentrum ESTEC, het technologische hoofdkwartier van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA waar 2.800 mensen werken.
 4. Ondernemers starten zes nieuwe samenwerkingen veilig digitaal ondernemen

  Meer dan 100 publieke en private organisaties gaan vanaf vandaag van start met nieuwe samenwerkingsprojecten op het gebied van veilig digitaal ondernemen. Het Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, maakte vandaag bekend welke initiatieven aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling van in totaal één miljoen euro om regionale en sectorspecifieke samenwerkingsverbanden te stimuleren.
 5. Meld je aan voor MKB !dee: help tekort technisch personeel oplossen

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) daagt mkb-ondernemers uit om zelf met oplossingen te komen voor het grote tekort aan technische vakmensen. Via het MKB !dee krijgen de beste initiatieven financiële ondersteuning vanuit EZK. Tijdens een gezamenlijk bezoek aan het Delftse High Tech Centre geven minister-president Rutte en staatssecretaris Keijzer vandaag hiervoor het startschot. Aanvragen voor MKB !dee kunnen worden ingediend tot en met donderdag 20 september 2018.