Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op Rijksoverheid.nl
 1. Verdubbeling investeringen in innovatie naar 4,9 miljard euro

  Bedrijven, kennisinstellingen en overheden gaan in 2020 gezamenlijk voor 4,9 miljard euro investeren in het vernieuwde topsectoren- en innovatiebeleid van het kabinet. Daarvan komt 2,05 miljard van bedrijven en 2,85 miljard uit publieke middelen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van dit jaar. Dat staat in het kennis- en innovatieconvenant 2020-2023 (KIC), dat vandaag door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) naar de Tweede Kamer is gestuurd. Staatssecretaris Keijzer presenteerde het KIC bij het bedrijf Airborne in Den Haag, samen met minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).
 2. Digitaliseringsmissie Singapore komt op stoom

  Een Nederlandse delegatie vanuit de overheid en het bedrijfsleven, is momenteel op bezoek bij de ‘Singapore Week of ‘Innovation and Technology’ en het ‘Fintech Festival’. De delegatie staat onder leiding van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops. Het doel is om te leren van de beschikbare technologie en zo veel mogelijk Nederlandse en Singaporese bedrijven met elkaar in contact te brengen, om tot nieuwe samenwerkingsverbanden en contracten te komen.
 3. Nieuw internationaal logo: 'NL' met gestyleerde oranje tulp

  Nederland en het Koninkrijk der Nederlanden zijn voortaan internationaal te herkennen aan een nieuw logo. Het beeldmerk combineert twee symbolen: NL en een gestyleerde, oranje tulp. Het logo vervangt het tot nu toe veel gebruikte ‘tulpje Holland’ van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).
 4. Nederlandse platforms en staatssecretaris werken samen aan consumentenvertrouwen

  Tien Nederlandse internetplatforms gaan samen met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) aan de slag met consumentenvertrouwen in online producten en diensten. Zij willen samen met het ministerie van EZK in het voorjaar van 2020 komen tot een leidraad aan de hand van goede praktijkvoorbeelden. De afspraken komen voort uit de Consumentenagenda waarvan de staatssecretaris de voortgangsbrief vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
 5. Grote Nederlandse digitaliseringsmissie naar Singapore

  Nederland organiseert komende week een digitaliseringsmissie naar Singapore. De missie staat onder leiding van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops. In zijn kielzog reist een delegatie van zestig personen uit bedrijfsleven en overheid mee, om de Singapore Week of Innovation and Technology en het Fintech Festival te bezoeken. Het doel is om te leren van de beschikbare technologie en zo veel mogelijk Nederlandse en Singaporese bedrijven met elkaar in contact te brengen om tot nieuwe samenwerkingsverbanden en contracten te komen.