Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op Rijksoverheid.nl
 1. Nieuwe stap op weg naar oprichting Invest-NL

  Het kabinet heeft vandaag het wetsvoorstel voor de oprichting van Invest-NL ingediend bij de Tweede Kamer. Daarmee zet het kabinet een volgende stap in het stimuleren van investeringen op terreinen waar voor Nederland nieuwe kansen liggen. 
 2. Camps: ‘Stuur op economische groei: pak door op onderwijs en woningmarkt’

  Beleid wordt te sterk beïnvloed door de schommelingen van de economie. Als gevolg hiervan worden vaak maatregelen genomen die op de korte termijn lucht geven, maar niet bijdragen aan een oplossing op lange termijn. Om onze welvaart te behouden is het juist van belang om de pieken en dalen van de economie te verkleinen en vooral op economische groei op de lange termijn in te zetten. Om dit te bereiken roept secretaris-generaal Maarten Camps van Economische Zaken en Klimaat op tot meer sturing in het onderwijs en op de woningmarkt. Camps doet dit in zijn jaarlijkse nieuwjaarsartikel, dat vandaag verschijnt in Economisch Statistische Berichten (ESB).
 3. Nederlandse techbedrijven versterken samenwerking met Amerikaanse partners

  Tientallen Nederlandse techbedrijven en startups waren deze week aanwezig op de grootste mondiale technologiebeurs CES in Las Vegas. Diverse ondernemers gingen samenwerkingen aan met Amerikaanse investeerders en partners om te kunnen groeien met hun innovaties. De economische relatie met de Verenigde Staten op dit gebied versterken, was het doel van het bezoek van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) waarvoor ze naast de CES ook naar de staat Michigan en naar Silicon Valley bij San Francisco ging.
 4. Staatssecretaris Keijzer naar de VS voor innovatiesamenwerking en techbeurs CES

  Nederlandse techbedrijven en startups goed positioneren om internationaal te kunnen groeien met hun innovaties en de samenwerking met Amerikaanse bedrijven versterken. Dat is het doel van het bezoek van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) van zondag 6 tot zaterdag 12 januari aan de Verenigde Staten. Samen met Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen gaat de staatssecretaris naar de staat Michigan, de grootste mondiale technologiebeurs CES in Las Vegas en Silicon Valley bij San Francisco.
 5. Kabinet: verplaatsing grondstation Burum noodzaak voor optimale 5G-netwerken

  Het kabinet wil dat Nederland het beste mobiele internet van Europa houdt. De vraag naar digitale connectiviteit blijft groeien en daarvoor is de aanleg van nieuwe netwerken zoals 5G essentieel. Voor 5G zijn verschillende frequenties nodig zoals de zogenoemde 3,5 Gigahertz band. Een deel daarvan is echter op dit moment al in gebruik. Bijvoorbeeld door het interceptiestation voor satellietcommunicatie in het Friese Burum. Om zowel onze nationale veiligheid als overal een optimaal 5G-netwerk te garanderen, heeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vandaag namens het kabinet bekend gemaakt dat verplaatsing van dit station naar het buitenland noodzakelijk lijkt.