Financiën

Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën op Rijksoverheid.nl
 1. Staatssecretaris Snel neemt rapport FNV in ontvangst

  Vandaag heeft een delegatie van vakbond FNV het rapport Hoor de klok luiden aan de staatssecretaris van Financiën Menno Snel overhandigd.
 2. Start openbare consultatie wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

  De openbare consultatie van het wetsvoorstel plan van aanpak witwassen is gestart op maandag 2 december 2019. Met dit plan maken minister Hoekstra van Financiën en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zich hard voor een gezamenlijke aanpak van witwassen. Via deze internetconsultatie kunnen burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties reageren.
 3. Najaarsnota: Geld naar leraren, aanpak stikstof, criminaliteitsbestrijding en rechtsbijstand

  Het kabinet stelt in de Najaarsnota 2019 een miljard euro beschikbaar voor urgente maatschappelijke problemen. Dit kan omdat niet al het geld dat voor dit jaar was begroot ook daadwerkelijk in 2019 wordt uitgegeven.
 4. Voordracht nieuwe bewindvoerder bij IMF

  Prof. Dr. P.L.C. (Paul) Hilbers is voorgedragen als nieuwe bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Hoekstra van Financiën ingestemd met deze voordracht. 
 5. Jaarplan 2020 Belastingdienst: inzicht in keuzes uitvoering en toezicht

  Het bieden van inzicht in de keuzes voor uitvoering en toezicht. Dit staat onder meer centraal in het Jaarplan 2020 van de Belastingdienst, dat staatssecretaris Snel vandaag naar de Kamer stuurt. Er is ook aandacht voor de schuldenproblematiek en het toezicht op bedrijven. Verder gaat het Jaarplan 2020 in op ‘Beheerst vernieuwen’, de stapsgewijze verbetering van de Belastingdienst.