Welkom op OBS Valckesteyn!

Een school waar alle kinderen zich veilig, geaccepteerd, gehoord, uitgedaagd en gesteund voelen.

Onze school

Welkom op onze website. Het onderwijs op onze school is erop gericht om alle kinderen zich zo optimaal mogelijk en met plezier te laten ontplooien. Hierbij gaat het niet alleen om het bijbrengen van kennis. Ook zelfstandigheid, sociale vaardigheden en vaardigheden om een taak goed uit te voeren, zijn van belang voor een brede ontwikkeling van het kind. Samen met de leerlingen en ouders willen wij zorgen voor een leerzame en fijne schooltijd. ‘Leren is fijn op Valckesteyn.’

“Leren is fijn op Valckesteyn!”

IMG_5317

Leerplein

In de zomervakantie heeft er op de bovenverdieping van onze school een grote verbouwing plaatsgevonden. Vol trots kunnen we zeggen dat er een prachtig leerplein gerealiseerd is voor de kinderen. Een fijne plek waar de kinderen kunnen werken.

IMG_4179

Programmeren

De leerlingen van groep 7 hebben de afgelopen weken leren programmeren met behulp van Ozobots. Ozobot is een kleine maar slimme en educatieve robot die op 2 manieren geprogrammeerd kan worden. De kinderen starten met programmeren met stiften en puzzelstukjes om vervolgens digitaal met programmeertaal te oefenen. 

Gezonde School

Wij hebben in 2024 het kwaliteitskeurmerk op het thema ‘Welbevinden’ van de Gezonde School mogen ontvangen. Door de inzet van ons team en het gebruik van de sociaal emotionele methode ‘Move-a-Head’, hebben wij dit resultaat kunnen bereiken. 

Onze missie.

OBS Valckesteyn staat voor een school, waar alle kinderen zich veilig, geaccepteerd, gehoord, uitgedaagd en gesteund voelen. Wij maken het mogelijk dat ieder kind ondersteund wordt in zijn eigen ontwikkeling en zich een sterke basis eigen maakt, zodat het kind goed voorbereid is om de stap naar het vervolgonderwijs te zetten. Leren is fijn op Valckesteyn!

Om onze missie te bereiken, gaan wij uit van een positieve grondhouding die wij als volgt tot uitdrukking brengen:

Wat vinden anderen?

“Sociale en leerzame school, waar veel leuke activiteiten gepland worden voor de kinderen.”

Jessica Klein - ouder

“Fijne, sociale omgeving met oog voor het kind.”

DIana bostdorp - ouder
Untitled design-18

“Ik vind het heel leuk op school. Vooral buitenspelen, rekenen en de judolessen. Bij de judolessen mogen we leuke kunstjes doen.”

Stef de ruiter - leerling