Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president Rutte en minister Kaag bezoeken Britse premier Johnson

  Minister-president Rutte en minister Kaag van Buitenlandse Zaken brengen op vrijdag 17 september 2021 een bezoek aan Downing Street 10 voor een ontmoeting met minister-president Johnson van het Verenigd Koninkrijk.
 2. Minister-president Rutte bij opening Vermeer tentoonstelling in Dresden

  Minister-president Rutte is donderdag 9 september 2021 samen met bondskanselier Merkel en minister-president Kretschmer van de Duitse deelstaat Saksen aanwezig bij de opening van de tentoonstelling over Vermeer in het Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden. Tijdens de openingsceremonie houden de minister-president en de bondskanselier een toespraak.
 3. Ontslag minister voor Medische Zorg

  De minister voor Medische Zorg, drs. T. van Ark, heeft Koning Willem-Alexander verzocht haar per 3 september 2021 ontslag te verlenen als minister voor Medische Zorg om gezondheidsredenen. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen. Dit heeft het Kabinet van de Koning medegedeeld.
 4. Minister-president Rutte ontvangt president Santokhi van Suriname

  President Santokhi van de Republiek Suriname brengt van 8 tot en met 11 september 2021 een werkbezoek aan Nederland. Het bezoek staat in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie tussen Nederland en Suriname en bevestigt de bijzondere historische band tussen beide landen.
 5. Ontvangst medaillewinnaars Paralympische Zomerspelen 2020

  Zijne Majesteit de Koning en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden ontvangen dinsdagmiddag 7 september de Nederlandse medaillewinnaars van de Paralympische Zomerspelen 2020 in Tokio op Paleis Noordeinde in Den Haag.