Dé arbodienst voor de maritieme, energie, olie en gas sector

Naar welke dienst bent u op zoek?

Medische keuringen

Verzuimbeheersing

Preventie

Duurzame inzetbaarheid

Offshore keuringen

Voldoe tijdig aan de wettelijke eisen en houd uw werknemers gezond en fit.

Rijbewijskeuringen

Plan hier een rijbewijskeuring in voor ieder type rijbewijs bij u in de buurt.

Overige keuringen

Heeft u keuringen nodig voor overige branches. Plan deze hier in.

Verzuimscan

Verzuimpakketten

RI&E

RI&E staat voor risico inventarisatie en evaluatie. Inventariseer en evalueer de risico’s op uw werkvloer.

Preventief medisch onderzoek

Breng de gezondheidsrisico's van uw werkprocessen in kaart en verhoog uw productiviteit.

Duurzame Inzetbaarheid (DI)

Baseer uw HR-beleid op duurzame inzetbaarheid en schep de voorwaarden voor uw medewerkers om langdurig gezond, veilig en plezierig te werken.

MediWerk

MediWerk is een gespecialiseerde arbodienst met een sterke focus op de offshore, maritieme, gas en olie sector. Sinds de oprichting in 2012 staan wij bedrijven bij in hun arbobeleid en wettelijke arboverplichtingen. Als gecertificeerde arbodienst zijn wij daarom met uitstek uw partner om de duurzame inzetbaarheid en de productiviteit van uw medewerkers te optimaliseren en te waarborgen. Met onder andere maatwerk preventiedienstenmedische keuringen en verzuimbegeleiding zetten wij in op de eigen verantwoordelijkheid van uw werknemers en van u als werkgever. Zo houdt u niet alleen uw werknemers gezond, fit en gemotiveerd, maar beperkt u ook financiële schade. MediWerk ontzorgt totaal. Fit for duty, fit for life!

Waarom kiezen voor MediWerk

  • Hele week bereikbaar
  • Altijd uw eigen vaste re-integratieadviseur en bedrijfsarts
  • Korte lijnen, geen callcenter

Kies voor een gecertificeerde arbodienst

  • Specialistische ervaring met zware arbeidsomstandigheden
  • Specialistische ervaring met hoge veiligheidsrisico’s
  • NOGEPA & OGUK gecertificeerd specialisten

Checklist: Voldoet uw bedrijf aan de huidige Arbowet?

Met deze checklist brengt u snel in kaart of u voldoet aan de Arbowet. Mocht u na het downloaden van deze checklist nog vragen hebben of advies willen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Fit for duty, fit for life!

Download de checklist

Offshore keuringen

NOGEPA offshore en scheepvaart keuringen

Bent u actief in de offshore, zeevaart of binnenvaart? U moet dan verplicht periodiek een medische keuring ondergaan. Omdat offshoremedewerkers en maritiem personeel te maken hebben met hoge gezondheids- en veiligheidsrisico’s is hun fysieke en mentale gezondheid van groot belang. Het gaat dan bijvoorbeeld om medewerkers op een boorplatform of op een offshore windpark, en om kapiteins, stuurlui, machinisten en matrozen.

Plan een keuring in of lees verder

Rijbewijskeuringen

U moet een (medische) rijbewijskeuring ondergaan om te beoordelen of u veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Bij beroepschauffeurs moeten we extra letten op een aantal zaken, zoals gehoor en gezichtsvermogen.

Wanneer?

Voordat uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. Bent u tussen de 60 en 65, dan krijgt u een rijbewijs dat geldig is tot uw 75e verjaardag. Bent u ouder van 65, dan is uw rijbewijs 5 jaar geldig.

Via het aanvraagformulier kunt u een afspraak maken voor een rijbewijskeuring. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken, dan kunt u hiervoor bellen van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren (08.00 uur – 17.30 uur).

Plan een keuring in of lees verder

Overige keuringen

Medische keuringen voor overige branches

Onze keuringsartsen voeren daarnaast ook keuringen uit voor overige branches.

Heeft u een bedrijf of bent u werkzaam in de bouw, transport of bodemsanering, dan kunnen wij u ook van dienst zijn.

Plan een keuring in of lees verder

Verzuimscan

Met de Verzuimscan brengen wij de oorzaken van het verzuim in uw organisatie in kaart. De Verzuimscan kan vervolgens als uitstekende basis dienen voor maatregelen om verzuim terug te dringen. In bijna 70% van de ziekmeldingen is geen sprake van een medische oorzaak. Daarom is het belangrijk om bij een hoog verzuim erachter te komen of er sprake is van een hoge werkdruk, conflicten of andere arbeidsgerelateerde problemen. Of juist van persoonlijke problemen die niets met het werk te maken hebben. Onze arbeids- en organisatieadviseur begeleidt de verzuimscan.

vraag offerte aan of lees verder

Verzuimpakketten

Ziekteverzuim kost geld maar is wel een gegeven. Loopt het verzuim in uw organisatie uit de hand of heeft u gewoon behoefte aan goede verzuimbegeleiding? Met MediWerk als uw gecertificeerde arbodienst krijgt en houdt u grip op verzuim. Daarmee bespaart u niet alleen geld, maar verhoogt u tegelijkertijd de productiviteit en het werkplezier. Wij bieden voor elke situatie en elk doel verzuimbegeleiding die is afgestemd op de behoefte van uw organisatie. Daarvoor hanteren we vier verzuimpakketten als leidraad.

vraag offerte aan of lees verder

RI&E

RI&E staat voor het inventariseren en evalueren van de risico’s op uw werkvloer en is verplicht voor alle werkgevers (zzp’ers uitgezonderd). Het is de basis voor preventiemaatregelen. In een organisatie met complexe arbeidsomstandigheden en hoge gezondheids- en veiligheidsrisico’s een nog belangrijkere basis. Advies en preventie voor die omstandigheden zijn onze specialiteit.

vraag offerte aan of lees verder

Preventief Medisch Onderzoek

Bent u actief in de offshore, zeevaart of binnenvaart? U moet dan verplicht periodiek een medische keuring ondergaan. Omdat offshoremedewerkers en maritiem personeel te maken hebben met hoge gezondheids- en veiligheidsrisico’s is hun fysieke en mentale gezondheid van groot belang. Het gaat dan bijvoorbeeld om medewerkers op een boorplatform of op een offshore windpark, en om kapiteins, stuurlui, machinisten en matrozen.

vraag offerte aan of lees verder

Duurzame Inzetbaarheid

Investeren in duurzame inzetbaarheid (DI) van uw personeel loont! Duurzame inzetbaarheid bevorderen is de rode draad in onze visie en brede dienstverlening. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? Waarom zou uw organisatie werken aan duurzame inzetbaarheid? Hoe kan MediWerk helpen? En wat levert het op?

vraag offerte aan of lees verder

Ervaringen van bedrijven die u voor zijn gegaan

qoute

Wij nemen bij MediWerk de volgende diensten af: verzuimbegeleiding, PAGO/ PMO, aanstellingskeuringen en second opinions bedrijfsarts. De kennis bij MediWerk op hun vakgebied en van de branche waarin wij werkzaam zijn, hebben ons doen besluiten om deze diensten bij hen af te nemen. Wij zijn erg tevreden over de passende spreekuren met verzuimende medewerkers, waarbij goed begrip van de arbeidsomstandigheden van onze medewerkers belangrijk is. Er is een prettig, deskundig, snel en direct contact met de re-integratieadviseur en de bedrijfsarts. Zij denken altijd mee en wij ontvangen waardevolle feedback waar wij mee aan de slag kunnen. Daarnaast kan er altijd flexibel worden ingeland.

HR Manager - Redwave

Mirjam de Boo
qoute

Vanuit ons bedrijf worden er medische keuringen ingepland bij MediWerk. Wij zijn altijd erg blij met de service. Het meedenken, de flexibiliteit en de mogelijkheden. Ik kan MediWerk aan iedereen aanbevelen die een offshore keuring of soortgelijks nodig heeft. We worden altijd vriendelijk en snel te woord gestaan en een tien voor de klantenservice en de planning.

Anoniem - Internationaal bedrijf actief in de olie sector

Anoniem
qoute

De RAB Groep is een Texels familie bedrijf met diverse vestigingen (Gamma en Karwei bouwmarkten en Bouwcenters). De aansluiting van de vorige Arbodienst met landelijke dekking bracht echter in toenemende mate niet het maatwerk en flexibiliteit die nodig was om het verzuim binnen de organisatie op het gewenste niveau te houden. Via ons netwerk zijn we in contact gekomen met MediWerk. Door een persoonlijke benadering en een praktische aanpak van MediWerk kunnen we snel reageren op het verzuim binnen de organisatie.

Manager P&O - RaB Groep

Dennis Schouwstra
qoute

Het persoonlijke contact en de flexibele instelling van de mensen van MediWerk maken MediWerk een gewaardeerde en betrouwbare partner in Arbo-dienstverlening en medische ondersteuning.

HR Manager - SeaFox

Ageeth Verkooijen
qoute

Een adequaat keuringsbureau moet snel kunnen reageren en voldoende beschikbaar zijn, MediWerk biedt zich flexibel aan, wat zorgt voor een prettige samenwerking. De deskundigheid en het centraal stellen van ons personeel zorgt ervoor dat zij aansluiten op onze cultuur en filosofie. Wij geven graag een positieve aanbeveling.

Engie Fabricom

Afdeling trainingen

Het laatste nieuws

Carolien Ringma

19/04/2024

Effectieve strategieën om ziekteverzuim te minimaliseren in de staalindustrie

verder lezen

Carolien Ringma

21/12/2023

HR op koers: duurzame inzetbaarheid in de maritieme wereld

verder lezen

Carolien Ringma

15/12/2023

Beleid met zeebenen: duurzaam inzetbaarheidsbeleid in de maritieme sector

verder lezen

Carolien Ringma

08/12/2023

Koerscorrectie: Duurzame inzetbaarheid verbeteren in de maritieme industrie

verder lezen

Partners en accreditaties