• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
  • Vakkundig
Bel
menu
Fysiotherapie Joosten Waddinxveen  & Moerkapelle

Fysiotherapie Joosten Waddinxveen & Moerkapelle

Praktijk Joosten beweegt en inspireert mensen ONLINE AFSPRAAK MAKEN of bel 0182-618022
9.2

Klanten geven ons gemiddeld een 9.2

Gebaseerd op 765 beoordelingen

De specialisaties van Praktijk Joosten

  • Bekkenfysiotherapie
  • Oncologische fysiotherapie
  • Hand en Spalktherapie
  • Manueel therapie
  • Echodiagnostiek
Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in verschillende soorten klachten in de bekkenregio. Bekkenbodemklachten kunnen voorkomen bij ieder geslacht en of iedere leeftijd. Daarnaast behandelt de bekkenfysiotherapeut bekkenpijn, wat voorkomt bij vrouwen tijdens en na een zwangerschap.

Tijdens de intake zal de bekkenfysiotherapeut veel vragen stellen over uw klachten, waarna er ook een onderzoek zal plaatsvinden. Naar aanleiding hiervan zal er een bij u passend behandelplan opgesteld worden. Het is mogelijk dat de bekkenfysiotherapeut het noodzakelijk acht om, middels een   inwendig onderzoek, meer informatie op te doen. Afhankelijk van de bevindingen kan er in overleg met u besloten worden tot het inzetten van een meting van de bekkenbodem (MAPLe), of een echo. Dit zal altijd vooraf met u besproken worden en alleen plaatsvinden bij goedkeuring.
De behandelingen zullen, afhankelijk van uw klachten, gericht zijn op spierontspanning, -versterking en/of –coördinatie. Daarbij krijgt u advies over uw toilethouding en toilet gedrag.

Lees verder
Bekkenfysiotherapie
Oncologische fysiotherapie

Wij verzorgen beweegprogramma’s voor mensen met kanker tijdens en na behandeling. Het is bekend dat mensen met kanker die chemotherapie krijgen, tijdens deze behandelperiode achteruit gaan in kracht en conditie. Daarnaast neemt vermoeidheid toe, de kwaliteit van leven af en tevens ervaart de patiënt vaak verlies aan controle op de situatie.

Vaak wordt bij de behandeling samengewerkt met onzeoedeemtherapeut om bijkomende klachten te verhelpen

Lees verder
Oncologische fysiotherapie
Hand en Spalktherapie

Handtherapie omvat de revalidatie/behandeling van aangeboren, traumatische of degeneratieve afwijkingen van de elleboog, onderarm, pols en hand. Omdat de hand, pols en elleboog complexe gewrichten zijn is het van belang dat er een bekwame therapeut uw klachten onderzoekt en behandeld. Door de grote hoeveelheid aan botten, spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten in een relatief klein lichaamsoppervlak, is het van belang dat deze structuren nauw samenwerken.

Spalktherapie

Wij bieden de mogelijkheid tot het maken van een spalk. Deze spalk is met de hand op maat gemaakt en dit zorgt ervoor dat de spalk de ideale pasvorm heeft voor uw hand/pols.

 

Lees verder
Hand en Spalktherapie
Manueel therapie

Manuele therapie vormt een specialisatie binnen de fysiotherapie, voornamelijk gericht op het behandelen van klachten aan de wervelkolom. Denk aan symptomen zoals hoofdpijn, nekpijn, beperkte mobiliteit, duizeligheid en schouderklachten. Overweeg je of manuele therapie geschikt is voor jouw klachten? Aarzel niet en plan direct een afspraak.

Wat houdt manuele therapie in?

Tijdens een sessie manuele therapie gebruikt de therapeut specifieke bewegingen om je gewrichten en spieren te manipuleren en zo de balans in je lichaamsstructuur te herstellen. Dit gebeurt door snelle, korte bewegingen toe te passen op het gewricht, waarbij soms een klikgeluid te horen is, dat in de volksmond ook wel 'kraken' wordt genoemd.

lees verder
Manueel therapie
Echodiagnostiek

Echografie, shockwave en percutane elektrolyse kunnen fysiotherapeutische behandelingen ondersteunen. Zo kan er bij echografie ‘in’ het lichaam gekeken worden, waardoor de onderliggende oorzaak van uw lichaamsklacht kan worden achterhaald.

Daarnaast kunnen shockwave en percutane elektrolyse bij langdurige klachten ondersteunen in herstel.

Lees verder
Echodiagnostiek

Team van Praktijk Joosten

Onze contactgegevens

Onze contactgegevens

Adres

Passage 57, 2741 HB Waddinxveen
Dorpsstraat 7, 2751 BB Moerkapelle

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 0182-618022

Mailadres

U kunt ons mailen naar: info@praktijkjoosten.info

ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Contact opnemen

Of u nou een afspraak wilt maken, verzetten, afzeggen of een vraag heeft, u kan ons tijdens kantooruren (08:00-17:00) bereiken op onze locaties. Buiten kantooruren kunt u altijd onze voicemail inspreken.