Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op Rijksoverheid.nl
  1. Er liggen grote kansen voor de industrie om in Nederland schoon te produceren en de negatieve impact op de leefomgeving te verminderen. Om dat te bereiken gaat de overheid meer regie nemen en zorgen voor meer samenhang tussen de verschillende initiatieven. Het kabinet introduceert daarom een Nationaal Programma Verduurzaming Industrie. Minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) informeert mede namens Minister Jetten (Klimaat en Energie) en Staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) de Tweede Kamer over dit programma.
  2. De ministerraad heeft op voordracht van minister Jetten voor Klimaat en Energie ingestemd met de benoeming van negen nieuwe leden van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR) per 15 april 2023. Na de eerdere benoeming van WKR-voorzitter Jan Willem Erisman per 1 maart 2023 is de raad hiermee compleet.
  3. Minister-president Rutte en een afvaardiging van het Nederlandse kabinet ontvangen op maandag 27 maart 2023 een afvaardiging van de Duitse regering, onder leiding van bondskanselier Scholz, voor regeringsconsultaties. De ontmoeting vindt plaats in het Depot Boijmans Van Beuningen.
  4. De detailhandel staat door online winkelen onder druk, terwijl mkb’ers een dorpskern of binnenstad leefbaar, schoon en aantrekkelijk houden. Negen gemeenten in Friesland (Heerenveen, Noardeast-Fryslân), Limburg (Beekdaelen), Noord-Brabant (Tilburg), Noord-Holland (Uithoorn), Overijssel (Oldenzaal), Zuid-Holland (Dordrecht, Nissewaard, Rijswijk) krijgen daarom van minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) in totaal € 18 miljoen om hun winkelgebied of -straat te verbeteren. Met deze kabinetssteun kunnen gemeenten bijvoorbeeld zorgen voor meer groen of horeca,  woningen inpassen en winkelstraten via looproutes fysiek beter met elkaar verbinden.
  5. Het hoofdkantoor van het NATO Innovation Fund (NIF) wordt gevestigd in Nederland. Het NIF is een van de initiatieven van de NAVO om innovaties binnen het bondgenootschap aan te jagen. Nederland heeft zich binnen de NAVO hardgemaakt voor vestiging in Nederland. Dat was een nauwe samenwerking tussen het Netherlands Foreign Investment Agency, Techleap.nl en Defensie. De komst van het fonds is vandaag bekendgemaakt. Tijdens de NAVO top in Vilnius in juli van dit jaar zal het NIF officieel worden gelanceerd.

LOCATIE

Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam

TELEFOON

084-8690978

K.v.K: 54620627 IBAN: NL45INGB0006718885 BTWnr: 851375169B01